Nordic Walking

Kedves Látogató!

Találd meg a saját utadat, éspedig nap mint nap, újra meg újra!

Nordic walking egyesíti a gyaloglás, futás, sífutás előnyeit. A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglónak. NW technikája hasonlít a sífutáshoz, hasonló mozgást végzünk, mint a sífutók a havon.

NW intenzív kar használata miatt főleg a váll, hátproblémákkal rendelkezők, ülő munkát végzők, számítógép előtt görnyedők profitálhatnak a legeredményesebben.

Fogyókúrázók kíméletes sportja, mert az intenzív kar- és lábmunka által több kalóriát lehet elégetni, mint gyalogláskor (60 min alatt kb. 720 kalóriát lehet elégetni).

Végre egy elfoglaltság, ami szabadban, friss levegőn űzhető és nem fitness teremben, tornateremben zajlik. Azok tudják ezt értékelni leginkább, akik egész nap zárt térben, mesterséges fényviszonyok között dolgoznak.

Nagyon jó stresszkezelő módszer, ritmusos, összehangolt mozgás, amely a szorongás központot rövid időn belül kikapcsolja. Ha programozni akarjuk magunkat, egy jó szokást akarunk bevésni, azt érdemes 28 napon át ismételni. Rendszeres ritmikus mozgással ingerelni lehet a ritmus központot. Veszi az üzenetet: állj vissza a helyedre! Állj vissza az ősi programra! Hisz minden szervnek van egy ritmusa: (pl. szívritmus, emésztési ritmus, bélösszehúzódás ritmusa, féregszerű mozgása, nőknél női ciklus). Minden szerv a maga programja szerint működik, ami akaratlanul megy végbe, csak nagyon nehezen, szinte alig tudjuk befolyásolni. Ha a ritmusból kilökődnek a szervek, akkor vannak a betegségek, borul az egész rendszer. Hát rajta, ingereljük a ritmus központot. A szervek fogadják a jelzést, olyan mintha egy kisiklott szerelvényt állítanánk a helyére. Kattanj vissza! Ezt mi nem tudjuk megtenni, de a szervezet bölcsessége meg tudja ezt tenni.

József Attila versében gyönyörűen ír a haragról Magad emésztő c. versében

“s még jó, ha az ember haragja
nem az embert magát harapja,
hanem valaki mást,
dudás a fuvolást,
én téged és engemet te, -
mert mi lenne, mi történhetne,
ha mindig magunkba marna
az értelem iszonyu karma?”

Érdeklődni: Papp Anikó 30-477-3466

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>