Ellazulási technika, savasana

Csütörtök Keszthely

Ellazulási technikák/Jóga Keszthelyen
Papp Anikóval
Amazon Rendezvényközpont
Bejárat: Georgikon utcáról nyíló kapualj, balra fotocellás üvegajtó
csütörtökönként: 16.30-17.30 és 18.00-19.30
Az óra díja: 60 perc/1.500. -Ft/fő, 90 perc 1.800.-Ft/fő

Kedves Látogató!
Ez a jóga óra azoknak szól, akik jógával szeretnék erősíteni testüket és megnyugtatni a tudatukat.

Ezen a foglalkozáson (átlagban ötven év felettiekkel) széket használjuk, mint segédeszközt, ezért a pózok mindenki számára biztonságosak, kényelmesek. Lépésről-lépésre haladunk, az ászanákat hosszabb ideig tartjuk ki, az ülés módokat összehozzuk a légzéssel, megvárjuk, míg testünk alkalmazkodik akaratunknak. 
 
“Az ászanák nemcsak a testi fizikai mozgásterét tágítják ki, a lélekét is, a psziché számára a tágasság, a határok meghaladásának érzését nyújtják.”   
Sokszor az a baj, hogy érzéketlenek vagyunk és nem érezzük magunkat. Azt gondoljuk luxus csak magunkkal foglalkozni, ezért nem is tesszük ezt.
Mindannyian készenléti állapotban vagyunk, mintha legalább tűzoltók, ügyeletes orvosok lennénk. :)
Baromi fontosnak, nélkülözhetetlennek érezzük magunkat (munkánkban, magánéletünkben, családunkban), hisz belőlünk csak egy van. :)Akkor miért nem vigyázunk jobban magunkra?
Miért csak a telefonunkat figyeljük árgus szemekkel, hogy mikor merül le?
Azt gondoljuk, hogy mi soha nem merülünk le, hogy nekünk nincs szükségünk töltődésre?
Azt hisszük, hogy képesek vagyunk követni ezt a felfokozott tempójú életvitelt, klímaváltozást, anélkül, hogy ránk ez hatással ne lenne?
Az a tapasztalatom, hogy nagyon nagy igényünk van a saját időre, amikor egyedül lehetünk a gondolatainkkal, csak magunkkal foglalkozhatunk, befelé figyelhetünk, szemlélődhetünk.
Aki ezt időben felismeri és időt szán a lazításra, fel tudja oldani  a külső, belső feszültségeit.
Ő az, aki mosolyogva, kipihenten nekirugaszkodik a következő akadálynak, feladatnak!
Ehhez kívánok hozzájárulni az ellazulási technikai órával.  Csütörtökön esténként 90 percig igazoltan távol lehetsz a mindennapos harcaidtól, egy békés, harcmentes övezetben, ahol  letehetedet a batyudat, a gondjaidat, a fegyvereidet.:)
Hidd el megvárnak majd Téged. :)Ezalatt az idő alatt 100 %-ra feltöltöd az “akkumulátorodat”, hogy kipihenten, örömmel megvívhasd a harcaidat.
Átlagos jóga óra felépítése:
  • Ráhangolódás, légzés megfigyelése, légzés irányítása, tudatfolyamatok lecsillapítása.
  • Széken, székkel végezhető álló ászanák gyakorlása, nyújtás.
  • Ülő ászanák,
  • Fordított testhelyzetek (kezdőknek)
  • Az óra végén tízperces lazítás, ellazulási technikák elsajátítása, gyakorlása.
  • Om mantra zengetése

Miből áll és hogyan is néz ki egy ellazulási technika óra?

Kattints a képekre! https://www.youtube.com/watch?v=OfpVeZRI-8U

Először is elindulunk kintről befelé, ez egy belső utazás.

- első 20 percben izmainkkal kezdünk: feszítünk-lazítunk, jóga pózokat veszünk fel, főleg a váll izmait vesszük gorcső alá
- második 20 percben energiarendszerünkkel foglalkozunk csikungozunk: nagyon lassú meditatív mozdulatokkal dolgozunk, amelyek segítenek abban, hogy lelassulj, ráhangolódj magadra.
- harmadik 20 percben  különböző gyakorlatokkal fejforgatás, lábmozgatás vezetjük be magunkat  az elengedés, a  passzívvá válás, kontrollvesztés folyamatába. A légzés könnyűvé, puhává, lággyá, hosszantartóvá válik.
- maradék 30 percben hanyatt fekve folytatjuk tovább az órát. Hátunk alatt szivacs (ami kiemeli és nyitja a mellkast), szemünkön egy kendő. Testrészről, testrészre lazítjuk el az izmainkat. Légzés irányításával, vezetésével lefoglaljuk az elménket, különböző testérzetekre fordítjuk figyelmünket, megérezzük az energiák áramlását, kiterjesztését.  Gondolataink már nem uralkodnak el rajtunk, elengedjük, kívülről tekintünk rájuk, hagyjuk, hogy jöjjenek-menjenek. Behatolunk a gondolatok közötti résekbe és ott elidőzünk, szemlélődünk, kontemplálunk, befelé figyelünk. Célunk ezzel az elengedés megtapasztalása, belső feszültségeink oldása. Egy nagyon oldott, éber állapotba kerülünk, ahol engedjük, hogy átjárjon a lazítás. Ebben a kontrollnélküli,megpihent, laza állapotban  testedben, lelkedben beindulnak a tisztító, öngyógyító, regeneráló, harmozináló folyamatok. Az elengedéssel teret alkotsz, lehetőséget teremtesz az újnak, képessé teszed magad az új befogadására. Hisz az új ott vár már régóta Rád!
Majd hangok zengetésével zárjuk be az órát, hogy behangoljuk a csakráinkat.
Neked ajánlom az ellazulási technika órát:
- Ha szeretnél változtatni az életeden, szeretnéd jobban érezni magadat a bőrödben, fejleszteni testi-lelki egészségedet.
- Ha örökké fáradt, kialvatlan vagy, vagy már régóta nem aludtál egy jót?( Résztvevők beszámolói alapján jelentősen javult az alvási minőségük. Pihentetőbben, mélyebben aludtak az óra után.)
- Ha nem tudsz valamit elengedni, lezárni,  görcsösen ragaszkodsz valamihez, amire már nincs szükséged, ami nem szolgálja a fejlődésedet, hanem csak visszavet. Bizonyára ismerős ez a mondat: akkor nyílnak meg számodra az új lehetőségek, új ajtók, kapuk, ha régit le tudod zárni.
Ezen az az órán a saját belső erődet fejlesztheted, belső tartásra tehetsz szert.
Sok szeretettel várlak!
Érdeklődj, hívj bátran a  30-477-3466 telefonszámon!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>